Parené buchty

Autor receptu: babkamt

Čakala som , že príde vnučka. Tak som jej pripravila jej obľúbené jedlo.

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala do misy.Z vlažného mlieka , cukru a droždia som spravila kvások aj s jednou polievkovou lyžicou múky.
  2. Vypracovala som cesto. Nechala som ho kysnúť , kým zdvojnásobilo svoj objem.
  3. Vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku, trochu ho rozvaľkám a nakrájam na štvorce. Ja som plnila buchty slivkovým lekvárom,lebo ten je u vnučky na prvom mieste v obľúbenosti. Na každý štvorec som dala lyžičku lekváru . Spravila som buchty. Tie som nechala pod utierkou ešte kysnúť asi 15 minút. Potom som dala do väčšieho hrnca parák s trochou vody. Parák som natrela olejom , aby sa mi buchty neprilepili. Parila som ich 10 minút. Hotové buchty som potrela roztopeným maslom. Posypala som ich grankom s trochou cukru.