Parené buchty
Parené buchty s kakaom (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.
20 porcií |
8 - 10 minút tepelná úprava |
Postup
- V menšej miske si z teplého mlieka,1 ČL cukru , droždia a medzi prsty múky urobíme kvások. Keď máme kvások hotový, do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, olej, soľ, celé vajce, žĺtok a mlieko čo nám zostalo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Moje kyslo iba 20 minút, nakoľko som mala dobré čerstvé kvasnice.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru.
- Zabalíme do tvaru buchty. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť (ja som na nič nečakala, nakoľko s cestom sa mi dobre pracovalo, bolo dobre vykysnuté).
- Pripravíme si hrniec do neho dáme vodu a na vrch paráčik, ktorý potrieme olejom. Keď voda začne vrieť, vložíme do paráčika buchty.
- Zakryjeme pokrievkou a paríme 8 - 10 minút.
- A tu sú už uparené.
- Hotové vyberieme, dáme ich na tanier a potrieme ich po vrchu olejom.
- Po vrchu ich posypeme instantným kakaom (ale už nedávame práškový cukor, nakoľko je sladké toto kakao). A polejeme ich rozpusteným maslom.
- Tu sú v reze. Nám moc chutia. Vyšlo mi 20 kusov. Toľko sa u nás nezje, tak som ich zabalila a dala som ostatné do mrazničky.