Parené buchty

Parené buchty s kakaom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.

20
porcií
8 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V menšej miske si z teplého mlieka,1 ČL cukru , droždia a medzi prsty múky urobíme kvások. Keď máme kvások hotový, do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, olej, soľ, celé vajce, žĺtok a mlieko čo nám zostalo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Moje kyslo iba 20 minút, nakoľko som mala dobré čerstvé kvasnice.
  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru.
  3. Zabalíme do tvaru buchty. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť (ja som na nič nečakala, nakoľko s cestom sa mi dobre pracovalo, bolo dobre vykysnuté).
  4. Pripravíme si hrniec do neho dáme vodu a na vrch paráčik, ktorý potrieme olejom. Keď voda začne vrieť, vložíme do paráčika buchty.
  5. Zakryjeme pokrievkou a paríme 8 - 10 minút.
  6. A tu sú už uparené.
  7. Hotové vyberieme, dáme ich na tanier a potrieme ich po vrchu olejom.
  8. Po vrchu ich posypeme instantným kakaom (ale už nedávame práškový cukor, nakoľko je sladké toto kakao). A polejeme ich rozpusteným maslom.
  9. Tu sú v reze. Nám moc chutia. Vyšlo mi 20 kusov. Toľko sa u nás nezje, tak som ich zabalila a dala som ostatné do mrazničky.