Parádne šľahačkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Možno sú o trochu kalorickejšie, ale pri prvom súste na to úplne zabudnete.

24
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhú penu. Postupne po jednom všľaháme žĺtky, varechou primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Necháme vychladnúť a pokvapkáme rumom.
  2. Maliny opláchneme, necháme odkvapkať a poukladáme na kakaovú piškótu.
  3. Krém si môžeme urobiť aj deň vopred. Tmavú čokoládu nalámeme a rozpustíme v smotane na šľahanie. Vychladíme a uložíme do chladničky. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme a navrstvíme na maliny. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Rezy ozdobíme čerstvými malinami a bielou čokoládou. Nakrájame na kocky a podávame.