Parádne buchty pre inšpiráciu

Autor receptu: jody

Buchty ako buchty, poviete si, ale všetko záleží na tom, čo do nich a na ne dáte... taká malá inšpirácia... :-)

90 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kysnuté cesto si viete spraviť každá to svoje najlepšie, tento recept nie je o ceste. Cesto vyvaľkáme a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Práve ozbierané jahody odstopkujeme, namočíme do medu a zabalíme do cesta na malú buchtičku. Miesto medu môžete pridať aj cukor.
  3. Uparíme buchty a ako ich tak paríme, z ďalších jahôd a cukru uvaríme rýchly redší džem.
  4. Na tanieri servírujeme jahodové buchtičky posypané domácim tvarohom, pokvapkané rozpusteným maslom a preliate jahodovým džemom. Dovi, dopo. :-) Dobrú chuť!