Paradajkový koláč

Autor receptu: sueclash

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, tvaroh, maslo a štipku soli zmiešame na vláčne cesto. Vo fólii necháme asi 30 minút v chlade odpočívať.
  2. Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 200 C. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formu a vytvarujeme 1 cm vysoký okraj. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Popečieme asi 10 minút pri teplote 180 C.
  3. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmiešame čerstvý syr s tvarohom a žĺtkami a pikantne ochutíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do zmesi. Rozotrieme na koláč. Rajčiny omyjeme, rozpolíme a kladieme reznou plochou na syrovú penu. Pečieme v rúre asi 30 minút.