Paradajkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Načrela som znovu do babičkinej krabičky a vytiahla som úžasný recept..možno vás odradí paradajka, že to nič fajn, ale verte mi, že chuť paradajok je tam vôbec necítiť, sú tam len kôli farbe zákusku...inak doporučujem, je lacný a chuťovo výnimočný...ja som ho vylepšila rumom..

10
porcií
60 minút
príprava
5x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Skôr než začnete piecť, chcem upozorniť, cesto si začnite robiť v mise, lebo som to dala na pracovnú dosku a tieklo mi to kade-tade...a ešte niečo, múka je iba približne, doplnte podľa potreby, nie všetky sú rovnaké..takže som si pripravila suroviny na cesto..paradajkový pretlak mám od vlani a poslednú fľašu, nepoužila som taký z obchodu, neviem, ako by sa to dalo vymerať...prababka piekla z domáceho..
  2. Na dosku som si preosiala hladkú múku a pridala paradajkový pretlak ako prvý, sama som bola zvedavá, ako to bude vyzerať..keˇže som si to dala na dosku, všetky tekutiny som spracovávala lyžicou, lebo mi to stekalo z dosky...pridala som všetky ostatné suroviny a vymiesila ľahko spracovateľné cesto...treba dobre vymiesiť...aby sa dalo ľahko vyvaľkať..potom som pridala aj ostatné suroviny,,
  3. Z cesta som urobila bochník..
  4. zakryla som ho útierkou a nechala stáť pol hodinu..
  5. Kým cesto odpočívalo, urobila som si plnku..Z mlieka,vanilky a detskej krupice somuvarila hustú kašu..pozn: kaša sa po odstavení zo sporáka musí pomaly chladiť tak, že sa počas celého chladenia mieša vareškou...musí byť pekná hladká..
  6. potom som vymiešala maslo,cukor, citronovú šťavu...do v ymiešanej maslovej hmoty som po lyžičkách pridávala vychladnutú krupicovú kašu..
  7. a zečala som robiť s cestom...rozvážila som si cesto presne na 5 rovakých bochníčkov..
  8. každý plát cesta som rozvaľkala na také kusy, aké potrebujem..narezala som si pečiaci papier na rovnaké veľkosti a vyvaľkané cesto som za pomoci vaľkadla preniesla na papier...inak by sa mal piecť na chbte plechu...mne to takto funguje, lebo si pripravím všetky kusy naraz na papier a potom zapnem trúbu...
  9. Všetky pláty vyvaľkané, piaty je už na plechu v trúbe...pečie sa na 180 st. 10 min. pred pečením, treba vidličkou popichať každý plát cesta...
  10. Všetky pláty cesta sú upečené..pokial sú nejaké nerovnosti, treba cesto upraviť na rozmery na aké potrebujete...zarovnať podľa dosky, na ktorej sa bude cesto robiť, lebo musí po naplnení do chladničky..
  11. pred tým, než som natrela na cesto krém, pokvapkala som upečené cesto rumom, koňakom, čo máte radi...potom som každý plát naterela krémom a ukladala na seba...
  12. Urobila som štvorčeky roztopenou čokoládou...a cesto išlo na noc do chladničky...pokial vás záskusok zaujal a upečiete ho, prajem vám dobrú chuť...