Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato
ma inspirovala k tomuto predjedlu.
Postup
- Uvodom zacinam brozurkou, ktora ma inspirovala.
- V jednej miske si na dressing zmiesame stavu z 1/2 citrona, 2PL olivoveho oleja, chilli, sol a cierne korenie. V druhej miske vymiesame cerstvy smotanovy syr, joghurt, 1PL olivoveho oleja, pazitku, pretlaceny cesnak, cierne korenie a sol.
- Paradajky nakrajame na co najtensie platky. Mne sa osvedcil noz na krajanie chleba. Platky rozlozime na tanier a zalejeme dressingom.
- Taniere ako aj syrovy krem prikryjeme potravinarskou foliou a nechame v chladnicke minimalne 30 minut chladit.
- Po odstraneni folie naaranzujeme syrovy krem, pokvapkame balzamikovou salsou "Salsa all Aceto Balsamico di Modena I.G.P." a posypeme cerstvou bazalkou a mozeme servirovat. Ja som podavala s bagetou. Urcite sa vyborne hodia aj tortily, alebo pecivo.
- V mojom predchadzajucom recepte som slubila, ze v dalsom pridanom predstavim brata.