Drobné pečivo
Papučky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Papučky nemusia patriť iba na nôžky. V menšom prevedení môžu ísť aj do úst.
90 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto zmiesime. Potom cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku. Oválnou formičkou vykrajujeme asi 3 cm veľké podrážky papučiek.
- Ukladáme na vymastený plech. Pečieme na 170 °C dobleda, asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Zmiešame všetky prísady na orechovú hmotu. Rukami odoberáme malé kúsky hmoty a formujeme a k podošvám pritláčame vŕšky papučiek.
- Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a papučky ozdobíme.
Nakoniec papučky ozdobíme ľubovoľnou ozdobou na drobné pečivo.