Drobné pečivo

Papučky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Papučky nemusia patriť iba na nôžky. V menšom prevedení môžu ísť aj do úst.

90 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na cesto zmiesime. Potom cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku. Oválnou formičkou vykrajujeme asi 3 cm veľké podrážky papučiek.
  2. Ukladáme na vymastený plech. Pečieme na 170 °C dobleda, asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Zmiešame všetky prísady na orechovú hmotu. Rukami odoberáme malé kúsky hmoty a formujeme a k podošvám pritláčame vŕšky papučiek.
  4. Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a papučky ozdobíme. Nakoniec papučky ozdobíme ľubovoľnou ozdobou na drobné pečivo.