Paprikáš zo sumca - Harcsapaprikás
Autor receptu: 2010
Tradicny vyborny recept od Madarskych susedov. Pangas je tiez sumcovita ryba tak sa da tiez pouzit ako lacna nahrada a takato priprava jej este da aspon daaku chut.
Postup
- Filety zo sumca nakrajame na kocky, posolime, trosku okorenime, poprasime mukou a osmazime zo vsetkych stran v masti – vyberieme a odlozime na stranu.
- Na drobno nakrajame cibulu, papriky a paradajky a roztlacime cesnak. Cibulu a cesnak oprazime na masti, posypeme sladkou parikou a rascu premiesame a pridame nakrajanu zeleninu a podusime do polomakka.
- Pridame osmazene rybacie kocky a zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a posypeme koprom.
Pozor! Nemiesame, ale len pohybeme lebo sa nam ryba rozpadne.
- Servirujeme s haluskami alebo ako u nas s tarhonou.