Paprikáš zo sumca - Harcsapaprikás

Autor receptu: 2010

Tradicny vyborny recept od Madarskych susedov. Pangas je tiez sumcovita ryba tak sa da tiez pouzit ako lacna nahrada a takato priprava jej este da aspon daaku chut.

Postup

  1. Filety zo sumca nakrajame na kocky, posolime, trosku okorenime, poprasime mukou a osmazime zo vsetkych stran v masti – vyberieme a odlozime na stranu.
  2. Na drobno nakrajame cibulu, papriky a paradajky a roztlacime cesnak. Cibulu a cesnak oprazime na masti, posypeme sladkou parikou a rascu premiesame a pridame nakrajanu zeleninu a podusime do polomakka.
  3. Pridame osmazene rybacie kocky a zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme vmiesali lyzicu muky a posypeme koprom. Pozor! Nemiesame, ale len pohybeme lebo sa nam ryba rozpadne.
  4. Servirujeme s haluskami alebo ako u nas s tarhonou.