Hubový paprikáš
Paprikáš z kuriatok
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Vajíčka dáme do vodného kúpeľa
nastaveného na 63 °C. Varíme hodinu.
Očistenú šalotku nakrájame nadrobno.
Kuriatka dôkladne umyjeme v studenej
vode a necháme odkvapkať.
- Na spenenom masle opečieme
šalotku, pridáme kuriatka a pražíme,
až kým sa neodparí všetka vlhkosť.
Zaprášime mletou paprikou a podlejeme
vriacim vývarom. Varíme
20 minút a odstavíme. Do kuriatok
zašľaháme kyslú smotanu, dochutíme
soľou a korením.
- Stopkový zeler umyjeme a očistíme.
Nakrájame na tenké prúžky a posypeme
ním paprikáš spolu s petržlenovou vňaťou. Vajíčka rozklepneme
a rozdelíme na jednotlivé porcie
paprikáša.
|