Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta

Autor receptu: mariamka

Že prečo ten noblesný názov? :) Kto prežil so svojou ratolesťou povestný stresový akademický týždeň a potom adrenalín počas celého maturitného týždňa, keď nikomu nič nechutí, až kým sa to neprevalí k úspešnému záveru, pochopí :)

Postup

  1. Pôvodne sme mali na pláne ísť do reštiky, reku, mamina si oddýchne od hrncov a mladý si dá niečo exkluzívne. No ale vraj inokedy.. chápete, oslavoval :) ale domov prišiel hladný ako vlk. Takže čo mamka neurobí pre synka?
  2. Na panvicu rozložíme plátky slaniny. Necháme trošku vyškvariť, môžeme otočiť. Na slaninu uložíme pokrájanú cibuľu, rajčinu, papriku, necháme prehriať a trošku zmäknúť. Na zeleninu rozklepneme 4 vajíčka a necháme ich chvíľku stuhnúť na spôsob volských očí. Vzápätí na ne/medzi ne pokladieme na plátky pokrájanú mozarellu, celé posolíme, okoreníme a zakryjeme. Necháme len chvíľu prehriať, nech sa bielka zatiahnu a mozarellka trošku roztopí.
  3. Na záver celé polejeme olivovým olejom, poprášime čerstvým mletým korením, štipľavou paprikou a bylinkami. Servírujeme rovno z panvice s hriankami alebo čerstvým chlebíkom.
  4. A už sa len vytešujeme s našou ratolesťou :)
  5. Týmto chcem poďakovať všetkým Varecháčom, ktorí držali palce tohtoročným maturantom a zároveň pogratulovať všetkým šťastným mamkám, tatkom, starým rodičom, ktorých deti/vnúčatá úspešne zvládli "skúšku dospelosti".. aj keď, ... tá skutočná skúška života ich ešte len čaká :)