Panna Cotta s ovocnou čiapočkou (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Suroviny

Postup

  1. Čiapočka: Do hrnca nasypeme želatínu (ja som použila žltú, aby bola farba sýtejšia) a zalejeme 2 lyžicami vody, necháme ju 5 minút stáť, aby absorbovala vodu. Ovocnú šťavu (šťavu z kompótu alebo príp. rozmiešaný tang s vodou) zohrejeme a časť z nej nalejeme na želatínu. Na miernom plameni zohrievame, kým sa želatína nerozpustí. Pridáme zvyšok ovocnej šťavy a varíme 1-2 minúty.
  2. 6 formičiek ( pohárov, ale nesmú mať zúžené hrdlo) o objeme aspoň 125 ml jemne vymastíme olejom. Pripravenú želatínu rozdelíme do formičiek a necháme dobre stuhnúť v chladničke.
  3. Pannacotta: Želatínu necháme napučať v 2 PL vody ako v bode č.1. Necháme 5 minút napučať. V šľahačkovej smotane rozpustíme cukor, pridáme k želatíne a povaríme 1-2 minúty. Rozdelíme do formičiek na stuhnuté ovocné želé a znova necháme v chladničke stuhnúť. 5 minút pred podávaním vyberieme z chladničky, vyklopíme z formičiek a podávame preliate čokoládovým topingom.
  4. Rozdelíme do formičiek na stuhnuté ovocné želé a znova necháme v chladničke stuhnúť. 5 minút pred podávaním vyberieme z chladničky, vyklopíme z formičiek a podávame preliate čokoládovým topingom.