Palacinky takmer fit

Autor receptu: mariamka

Nikdy som nemyslela, že budem doma musieť variť niečo špeciálne, myslím z hľadiska stravovania. Keďže môj mladý sa dal na posilňovanie, včera si vymyslel /vygúglil/ tieto palacinky. Ony boli ešte viac "fit", ale keďže som chcela pohostiť celú rodinku, urobila som mierny kompromis. Pozor, nie sú to tie "ľahké, tenké, jemné" ako v iných receptoch, zato sú zdravšie a na zamaškrtenie vám bude úplne stačiť 1 kus.

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé rozmixujeme ovsené vločky.
  2. Pridáme mlieko (perlivú vodu), vajce (mali by ísť iba bielky), tvaroh, škoricu, trošku medu (alebo iné sladidlo), štipku soli. Premiešame alebo premixujeme a necháme vločky nasiaknuť (polhodinu).
  3. Ja už zo zvyku nedávam olej do palacinkového cesta, ako je to vo väčšine receptov, vždy radšej za lyžičku na panvicu. Prvá palacinka dopadla samozrejme takto.
  4. Bolo to riedke a lepkavé, tak som tam šupla trošku polohrubej múky a potom to už išlo. Cesto je hutnejšie, na 1 palacinku išli dve malé naberačky. Po chvíľke ma prišiel synátor skontrolovať ako to ide, a šupol mi do cesta nejakú tajnú ingredienciu, že tie ďalšie budú jeho. Bol to samozrejme ten záhadný proteín, v čom sa ja vôbec nevyznám.
  5. Plnku ľúbime všetci tvarohovú, keďže sme mali od Vianoc datle, rozmixovala som ich so zvyšným tvarohom a troškou mlieka na pastu.
  6. Naplnené palacinky, vľavo bez proteínu pre jedného, vpravo "s" pre druhého. Nechutnala som, ale chválil jeden aj druhý, a vraj je to sýte. Teším sa, čo si ešte na mňa vymyslia.