Palacinky
Palacinky s pečenou tekvicou
Autor receptu: redakcia
Každá pekáreň
je hrdá na
chutné, kvalitné
a často aj originálne
koláče, chleby či
zákusky. U nás však
máme ešte jedno
kritérium – piecť aj
pre „bezlepkáčov“
tak, aby ich stôl nebol
o nič chudobnejší.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmiešame tekvicu nakrájanú na malé (asi 1 cm) kocky s kokosovým olejom
a rozložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry
a pečieme, občas premiešame, až kým nebude zlatohnedá a prepečená
(asi 15 minút). Tekvicu vyberieme z rúry a voľne zakryjeme alobalom, aby
zostala teplá, kým budeme robiť palacinky.
- Mandľovú múku nasypeme do stredne veľkej misy. V inej miske zmiešame
vajcia, mandľové mlieko, maslo, cukor a vanilku. Túto zmes nalejeme
k mandľovej múke a dôkladne vymiešame. Keď sa zmes spojí, pridáme
minerálku. Panvicu na palacinky zľahka potrieme kokosovým olejom
a dáme na slabý až stredný plameň. Naberačkou vylejeme na panvicu
štvrtinu cesta, dôkladne ho rozlejeme po celej panvici, aby vznikla
tenká palacinka.
- Palacinku pečieme, kým nebude pevná a zo spodnej strany zlatohnedá.
Opatrne palacinku obrátime a pečieme ju do zlatohneda aj z druhej
strany. Takýmto spôsobom upečieme 4 palacinky z celej dávky cesta.
Do stredu každej palacinky dáme lyžicu pečenej tekvice a prípadne posypeme
praženými mandľami.