Palacinkové batôžky plnené hubami
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
35 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Palacinky: Suroviny dobre
premiešame, aby v ceste neboli
hrudky. Potom ho necháme
30 minút odležať pri izbovej
teplote. Rozpálenú panvicu
potrieme maslom a nalejeme
na ňu cesto na palacinky tak,
aby pokrylo celé dno tenkou
vrstvou. Pečieme minútu z jednej
a menej ako minútu z druhej
strany.
- Sušené huby namočíme do
horúceho vývaru a necháme
ich 30 minút napučať. Na panvici
rozpustíme maslo, pridáme
najemno nakrájané šampiňóny
a vyžmýkané hríby, podlejeme
vínom a vývarom. Za občasného
miešania varíme 15 minút,
až sa odparí vývar. Vmiešame
bylinky, osolíme, okoreníme
a necháme vychladnúť.
- Sušené huby namočíme do
horúceho vývaru a necháme
ich 30 minút napučať. Na panvici
rozpustíme maslo, pridáme
najemno nakrájané šampiňóny
a vyžmýkané hríby, podlejeme
vínom a vývarom. Za občasného
miešania varíme 15 minút,
až sa odparí vývar. Vmiešame
bylinky, osolíme, okoreníme
a necháme vychladnúť.
|