Palacinkové batôžky plnené hubami

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Palacinky: Suroviny dobre premiešame, aby v ceste neboli hrudky. Potom ho necháme 30 minút odležať pri izbovej teplote. Rozpálenú panvicu potrieme maslom a nalejeme na ňu cesto na palacinky tak, aby pokrylo celé dno tenkou vrstvou. Pečieme minútu z jednej a menej ako minútu z druhej strany.
  2. Sušené huby namočíme do horúceho vývaru a necháme ich 30 minút napučať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájané šampiňóny a vyžmýkané hríby, podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 15 minút, až sa odparí vývar. Vmiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
  3. Sušené huby namočíme do horúceho vývaru a necháme ich 30 minút napučať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájané šampiňóny a vyžmýkané hríby, podlejeme vínom a vývarom. Za občasného miešania varíme 15 minút, až sa odparí vývar. Vmiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.