Palacinková roláda
Autor receptu: domi454
Dezert pre milovníkov čerstvých jahôd a šľahačky.
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z cesta si urobíme klasické palacinky.
- Poukladáme ich na papier na pečenie tak, že ich dávame do radu, aby sa z dvoch tretín prekrývali. Na začiatok a na koniec som dala polovičnú palacinku, aby tam nebola len jedna vrstva.
- Potrieme jahodovým džemom
- a vyšľahanou šľahačkou. Podľa potreby ju môžeme osladiť vanilkovým cukrom.
- Poukladáme tesne vedľa seba celé jahody.
- Pomocou papiera zvinieme do rolády.
- Keďže som mala nejaké vysoké jahody, dobre sa cesto neprekrylo. Problém som vyriešila položením polovičných palaciniek.
Zabalíme do papiera a dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.
- Potom roládu nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Snažíme sa vždy prerezať jahodu v strede. A mlsné jazýčky si prídu na svoje.