Palacinková roláda

Autor receptu: domi454

Dezert pre milovníkov čerstvých jahôd a šľahačky.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z cesta si urobíme klasické palacinky.
  2. Poukladáme ich na papier na pečenie tak, že ich dávame do radu, aby sa z dvoch tretín prekrývali. Na začiatok a na koniec som dala polovičnú palacinku, aby tam nebola len jedna vrstva.
  3. Potrieme jahodovým džemom
  4. a vyšľahanou šľahačkou. Podľa potreby ju môžeme osladiť vanilkovým cukrom.
  5. Poukladáme tesne vedľa seba celé jahody.
  6. Pomocou papiera zvinieme do rolády.
  7. Keďže som mala nejaké vysoké jahody, dobre sa cesto neprekrylo. Problém som vyriešila položením polovičných palaciniek. Zabalíme do papiera a dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinu.
  8. Potom roládu nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Snažíme sa vždy prerezať jahodu v strede. A mlsné jazýčky si prídu na svoje.