Pagáče z cukrovej repy (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Isto sa tu pár receptov nájde, ja ho pridávam ako jesennú inšpiráciu. K repe som sa
dostala
po rokoch, u nás doma bývali pravidelne každú jeseň. Teraz je problém z repou, ale
dostala
som sa k nej úplnou náhodou a tak som napiekla podľa starého receptu.
40 minút príprava |
120+15 minút na 180 °C |
Postup
- Umytú repu dáme večer pred pečením variť do mäkka- asi 2 hodiny, vodu zlejeme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú repu ošúpeme a na jemno postrúhame.
- Z kryštálového cukru, vlažného mlieka a droždia necháme vykysnúť kvások.
- Z repy, maku, cukru, soli, masti, múky a kvásku vypracujeme cesto a necháme vykysnúť- asi 1 hodinu. Koľko múky minieme závisí od toho, aká je repa šťavnatá.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska, ukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rzšľahaným vajíčkom a necháme asi 15 minút na plechu podkysnúť.
- Pečieme vo vyhriatej rúre, my ich máme radšej trošku tmavšie.