Ovocný koláč (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia. U nás veľmi obľúbený. Ovocie môžete použiť akékoľvek najlepšie čerstvé.

20 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup: Do zohriateho mlieka pridáme droždie, 1 lyžičku cukru poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások. Do múky vmiešame prášok do pečiva, cukor, vajce, štipku soli a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na papier na pečenie, premiestnime na plech. poukladáme ovocie, posypeme mandľovou mrveničkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C asi tak 40 min.
  2. Prierez koláča.
  3. A môžeme baštiť :-)