Ovocné rezy - vlny

Autor receptu: klaura

Kto má veľa zaváranín, kompótov, môže ich využiť pri pečení tohoto šťavnatého a celkom jednoduchého koláčika.

10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tuk vymiešame s práškovým cukrom do peny, po jednom zašľaháme žĺtka, pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva, mlieko a sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice, do jednej preosejeme kakaový prášok. Na vymastený a múkou vysypaný plech rozotrieme najskôr biele cesto, naň navrstvíme cesto kakaové. Poukladáme zaváraninu šupkou dolu. Pečieme pri teplote 200 st.C asi 30 min. Po vychladnutí môžeme (ale nemusíme) upečenú piškótu natrieť pikantným džemom tak, že do vzniknutých priehlbiniek dáme viac džemu.
  2. Krém: Uvaríme hustý vanilkový puding. Zmäknuté maslo (alebo Heru) zmiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.
  3. Vrch polejeme čokoládovou polevou.