Daiquiri
Ovocné daiquiri
Autor receptu: siuuu
Nejako obzvlášť neholdujem alkoholu, maximálne raz za týždeň si dám decku vína, ale
v lete si občas doprajem ovocný drink s kvapkou
alkoholu. Mojím najobľúbenejším je tento pôvodom kubánsky nápoj s bielym
rumom, ovocím a ľadom, ktorý obľuboval aj Ernest
Hemingway.
Postup
- Na jahodové daiquiri jednoducho rozmixujeme jahody, rum, ľad, cukor a šťavu z citróna alebo limetky a podávame.
- Na malinové a čučoriedkové (titulná fotografia) daiquiri odporúčam ovocie najskôr rozmixovať, prepasírovať a použiť iba pyré, pretože zrnká sú dosť veľké a v nápoji by prekážali.
- Obľúbenú kombináciu Ernesta Hemingwaya - s názvom papa doble - nemixujeme, ale suroviny (biely rum, likér Maraschino, 1 cl šťavy z ružového grapefruitu, 1 cl limetkovej šťavy a lyžičku cukrového sirupu alebo cukru) spolu s ľadom iba zmiešame vo väčšom pohári a podávame.