Daiquiri

Ovocné daiquiri

Autor receptu: siuuu

Nejako obzvlášť neholdujem alkoholu, maximálne raz za týždeň si dám decku vína, ale v lete si občas doprajem ovocný drink s kvapkou alkoholu. Mojím najobľúbenejším je tento pôvodom kubánsky nápoj s bielym rumom, ovocím a ľadom, ktorý obľuboval aj Ernest Hemingway.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na jahodové daiquiri jednoducho rozmixujeme jahody, rum, ľad, cukor a šťavu z citróna alebo limetky a podávame.
  2. Na malinové a čučoriedkové (titulná fotografia) daiquiri odporúčam ovocie najskôr rozmixovať, prepasírovať a použiť iba pyré, pretože zrnká sú dosť veľké a v nápoji by prekážali.
  3. Obľúbenú kombináciu Ernesta Hemingwaya - s názvom papa doble - nemixujeme, ale suroviny (biely rum, likér Maraschino, 1 cl šťavy z ružového grapefruitu, 1 cl limetkovej šťavy a lyžičku cukrového sirupu alebo cukru) spolu s ľadom iba zmiešame vo väčšom pohári a podávame.