Ovocná tortička

Autor receptu: merylin

Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, pretože by nám banány sčerneli ,netreba ju skladovať v chladničke dlhšie ako 2 hodiny.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si najskôr menšiu formu na pečenie, ktorú vymastíme tukom a vysypeme múkou. Práš. cukor si vymiešame so žltkami do peny. Pridáme múku rozmiešanú s práš.do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Dáme do formy a upečieme na 180 stupňoch v elektrickej trúbe asi 35 minút. Upečený korpus necháme vychládnuť.
  2. Pripravíme si plnku: Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom spolu na hladko.
  3. Na vychládnutý korpus si navrstvíme plnku a na vrch si poukladáme ovocie.