Ovocná olejová bublanina č. 2 (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento recept mám už veľmi dávno od mojej známej - Zuzky . Robievam ju v tomto období, keď je obdobie višní, sliviek, marhúľ atď, ale môžete ju robiť aj v zime z hocijakého zaváraného ovocia.

1 veľký plech
porcia
10 minút
príprava
20-30 minút
na 150 - 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si :
  2. Oddelíme žĺtka od bielkov alebo opačne. Bielka s cukrom vymiešame na veľmi, veľmi husto.
  3. Do vymiešaných bielkov pomaličky zamiešame žĺtka.
  4. Pridáme olej.
  5. Múku premiešame s PDP, po lyžiciach sypeme do bielkovo- žĺtkovej peny a premiešame.
  6. Plech jemne potrieme olejom, cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech. Na cesto poukladáme ovocie a dáme piecť do trúby.
  7. Trúbu zapneme a zohrejeme na 180° C. Pečieme 10 min. na 180° C, potom ešte asi 15 - 20 min. na 150° C. No a bublanina je hotová.
  8. Necháme vychladnúť, nakrájame, pocukrujeme a papáme. " DOBRÚ CHUŤ ! "