Ovocná olejová bublanina č. 2 (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento recept mám už veľmi dávno od mojej známej - Zuzky . Robievam ju v tomto období, keď je obdobie višní, sliviek, marhúľ atď, ale môžete ju robiť aj v zime z hocijakého zaváraného ovocia.
1 veľký plech porcia |
10 minút príprava |
20-30 minút na 150 - 180 °C |
Postup
- Pripravíme si :
- Oddelíme žĺtka od bielkov alebo opačne. Bielka s cukrom vymiešame na veľmi, veľmi husto.
- Do vymiešaných bielkov pomaličky zamiešame žĺtka.
- Pridáme olej.
- Múku premiešame s PDP, po lyžiciach sypeme do bielkovo- žĺtkovej peny a premiešame.
- Plech jemne potrieme olejom, cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech. Na cesto poukladáme ovocie a dáme piecť do trúby.
- Trúbu zapneme a zohrejeme na 180° C. Pečieme 10 min. na 180° C, potom ešte asi 15 - 20 min. na 150° C. No a bublanina je hotová.
- Necháme vychladnúť, nakrájame, pocukrujeme a papáme. " DOBRÚ CHUŤ ! "