Overená jednoduchá (ne)piškóta (fotorecept)

Autor receptu: francuzska1

Piškótové cesto, ktoré ma nikdy nesklamalo...:-). Robím ho už veľmi dlho a najviac sa mi páči tá jednduchosť a výborný výsledok. Pozerala som si Varechu, že či tu náhodou už nie je tento recept, ale nenašla som, nuž ak by tu náhodou bola, dajte mi avízo, zmažem tento recept, nech tu nie je x rovnakých...

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Tento piškótový korpus je robený z 3 vajíčok,je krásne nadýchaný a dosť vysoký, ako keby bol zo 6 vajec. Ak potrebujete ešte väčší-vyšší pridáte adekvátne surovín. Mne stačil práve z množstva aké uvádzam.
  2. Zapneme rúru na 180-190°C, nech sa pekne pripraví. Čo sa týka korpusu vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom, pridáme olej a šľaháme do peny.
  3. Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom a premiešame, je to tuhšie a tak začneme prilievať perlivú minerálku alebo ak nemáme kľudne môžte použiť aj iné perlivé vody. Dnes som použila napríklad Kofolu, minule Sprite, už som skúšala aj Fantu, Coca colu... Základ je priliať niečo čo má bublinky:-)))). Skúste uvidíte.
  4. Kedže som chcela kakaový korpus pridala som aj kakaový prášok a ešte raz všetko pekne krásne vyšľahala.
  5. Hotové cesto som vyliala do vopred pripravenej klasickejplechovej formy na tortu /tá čo sa otvára na boku tuším 26cm/, ktorú som nevymazala len som do nej strčila papier na pečenie, šupla ju do rozohriatej rúry na 185°C na asi 45minút. Mne to trvalo toľko, ale každý si tú svoju pozná, jednoducho keď Vám už konečne rozvoniava po dome, byte a zdá sa Vám, že jej je už horúco pichnite do nej špajľu, musí byť čistá:-).
  6. A tu je môj korpusík po opaľovaní sa v horúcej rúre, trošku samozrejme ochladení a vyzlečený z papierových plaviek /ako vidíte trošku sa mu zarezali do "tela"/, na výšku má dobrých 6cm:
  7. Takto nadýchaný vyzerá po rozkrojení:
  8. Rozrezala som ju a chystám sa ju zajtra plniť, len som úplne ešte nevymyslela, že čím... Ale rozmýšľam nad nejakým mascarpone krémom, šľahačkou, ovocím, gaštanovým pyré, niečo jednoduché, ľahké a chutné... Sama som zvedavá s čím tento korpus "zosobášim":-) Nech sa Vám vydarí aspoň tak ako mne a nech ste spokojní!