Ostrá kuracinka a kukuričný krém
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci na masle speníme nadrobno nakrájanú
cibuľu. Keď je cibuľa opražená dozlata, pridáme hladkú
múku a zalejeme vývarom. Za stáleho miešania privedieme
do varu a pridáme scedenú konzervu sladkej
kukurice.
- Všetko povaríme 10 minút, pridáme smotanu
a varíme ešte 5 minút. Potom polievku rozmixujeme
ponorným mixérom a dochutíme soľou.
- Na panvici zohrejeme slnečnicový olej, na ktorom
opražíme na drobné rezance nakrájané kuracie prsia,
osolíme a pridáme nakrájanú čili papričku. Dáme dole
z ohňa a poprášime mletou červenou paprikou.
|