Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče
Autor receptu: redakcia
Postup- Vlažné mlieko, cukor, droždie a lyžicu múky
spolu zmiešame a necháme
15 minút postáť kým vzíde kvások.
- Do misky dáme múku, masť, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme ho, natrieme naň mleté oškvarky
a 2x preložíme. Necháme odležať 30 minút v chladničke, aby oškvarky zatuhli a s cestom sa lepšie pracovalo. Potom cesto znovu rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme ďalších 30 minút v chladničke.
- Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska
a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pagáče potrieme vajcom rozšľahaným s troškou mlieka a necháme podkysnúť
asi 30 minút. Pečieme v rúre vyhriatej
na 180 stupňov približne 15 minút.
|