Oškvarková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Zostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom
zhone vypekania a vyvárania som sa rozhodla pre túto oškvarkovú nátierku na
raňajky,ktorá je rýchlo hotová. Na vareche je veľa verzií oškvarkovej nátierky, dovolím
si pridať tento recept, ktorý chutí mojim chlapom u nás doma, možno niekomu z vás
príde vhod.
Postup
- V sekáčiku som rozsekala oškvarky takmer na krém, niekoľko hrubších kúskov som ponechala, máme radi, ked sú v nátierke také rustikálne kúsky.
- Pridala som vajcia uvarené na tvrdo, pokrájané na štvrtinky,...
- ...cibuľu porájanú na štvrtinky,...
- ...nechala som ich rozsekať a menšie kúsky,...
- ..pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
- ...plnotučnú horčicu a všetko som spolu premiešala.
- Podávala som s čerstvo upečeným domácim chlebom na raňajky.
- záber zblízka: kedysi som všetko mlela na klasickom mäsovom mlynčeku, toto je hotové oveľa rýchlejšie a jednoduchšie, sú to veľmi chutné a výdatné raňajky, pridávam verziu, ktorá chutí nám doma, možno som vám niečim pripomenula tú vašu, prajem Dobrú chuť :-)