Osemvrstvové croissanty so šunkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborné.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si môžte pripraviť podľa tohto receptu,len do cesta ide menej cukru,pretože je to na slano.http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-cesto-bez-vajec-fotorecept/49605-recept.html.
  2. Po vybratí na dosku nechám cesto podkysnúť,zakryté utierkou,aby neobschlo.Z tohto množstva je na dva plechy.
  3. Potom ho rozdelím na polovicu.
  4. každú plku rozdelím ešte na 8 rovnakých častí.Urobím guľky a nechám ich podkysnúť.Tak isto urobím z druhou polovicou.
  5. Potom všetké 8 guľky rozvaľkám na tenko do kruhu.
  6. Obyčajné maslo si roztopím a každú jednú časť potriem maslom.Ukladám jedno na druhé 8 x.
  7. Vrchnú časť už netreba natierať maslom.Uložím na bok a tak isto urobím aj druhú časť.Dobré je ked troška podkysne.
  8. Potom rozvaľkám na tenko do kruhu a pokrájam na 16 častí.
  9. Na každú časť cesta položím plátok syra a plátok šunky.
  10. Každý trojuholník zrolujem a uložím na pomastený plech.potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
  11. Dobrú chuť.