Osemvrstvové croissanty so šunkou (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborné.
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Cesto si môžte pripraviť podľa tohto receptu,len do cesta ide menej cukru,pretože je to na slano.http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-cesto-bez-vajec-fotorecept/49605-recept.html.
- Po vybratí na dosku nechám cesto podkysnúť,zakryté utierkou,aby neobschlo.Z tohto množstva je na dva plechy.
- Potom ho rozdelím na polovicu.
- každú plku rozdelím ešte na 8 rovnakých častí.Urobím guľky a nechám ich podkysnúť.Tak isto urobím z druhou polovicou.
- Potom všetké 8 guľky rozvaľkám na tenko do kruhu.
- Obyčajné maslo si roztopím a každú jednú časť potriem maslom.Ukladám jedno na druhé 8 x.
- Vrchnú časť už netreba natierať maslom.Uložím na bok a tak isto urobím aj druhú časť.Dobré je ked troška podkysne.
- Potom rozvaľkám na tenko do kruhu a pokrájam na 16 častí.
- Na každú časť cesta položím plátok syra a plátok šunky.
- Každý trojuholník zrolujem a uložím na pomastený plech.potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
- Dobrú chuť.
|