Oriešková torta s jahodovou penou
Autor receptu: mandarin999
Tak prinášam Vám tu recept na jednoduchú, bezlepkovú a ľahkú letnú tortičku, ktorú vďaka rýchlej príprave a nenáročnosti zvládne každý jeden z Vás :) Tortu som robila na želanie sestre, ktorá miluje šľahačku, penu a jemnosť skrytú v jemných, lahodných tortách so sezónnym ovocím.
Viac mojich receptov na: https://www.facebook.com/www.passionforfood.sk/
8 porcií |
20 - 25 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom, postupne pridávame striedavo olej a mlieko. Nakoniec ručne vmiešame múky, sódu, mleté orechy a sneh z vopred vyšľahaných bielkov. Pečieme vo forme priemeru 23 cm cca 20 - 25 minút, pri teplote 180 °C.
- Šľahačku si vyšľaháme pomocou mixéra a ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.
- Vyšľaháme si bielok, ktorý zmiešame s jahodami rozmixovanými ponorným mixérom. Ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.
- Šľahačku a jahodovú penu striekame pomocou cukrárskeho vrecúška na vychladnuté cesto. Koláč dozdobíme čerstvými jahodami, posypeme kakaom a dáme na cca 1 h do chladu.