Orechový medovník

Autor receptu: jojaart

Cesto si pripravím den vopred a odložím ho do chladna.

60
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Z tuku,teplého medu,múky,cukru,vajec,smotany a sody si vypracujem hladké cesto,ktoré nechám v chlade do druhého dna. Cesto si rozdelím na dve časti a vygúľam na veľkosť plechu.Pomocou váľka si cesto prenesiem na vymastený a vysypaný väčší plech.
  2. Pripravím si orechovú zmes.Na rajnicu dám rozpustiť maslo,pridám cukor a med a krátko prevarím.Pridám posekané orechy a za stáleho miešania mierne prismažím.Ihned za horúca opatrne natriem na surový medový plát.Upečiem jeden plát s orechami a jeden holý. Vychladnuté pláty naplním,zaťažím a na druhý den pokrájam na trojuhoľníky.
  3. Plnka.Z mlieka,cukru.vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustú kašu,ktorú za občastného miešania vychladíme.Zašľaháme maslo a citronovú šťavu.