Orechový medovník
Autor receptu: jojaart
Cesto si pripravím den vopred a odložím ho do chladna.
60 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Z tuku,teplého medu,múky,cukru,vajec,smotany a sody si vypracujem hladké cesto,ktoré nechám v chlade do druhého dna.
Cesto si rozdelím na dve časti a vygúľam na veľkosť plechu.Pomocou váľka si cesto prenesiem na vymastený a vysypaný väčší plech.
- Pripravím si orechovú zmes.Na rajnicu dám rozpustiť maslo,pridám cukor a med a krátko prevarím.Pridám posekané orechy a za stáleho miešania mierne prismažím.Ihned za horúca opatrne natriem na surový medový plát.Upečiem jeden plát s orechami a jeden holý.
Vychladnuté pláty naplním,zaťažím a na druhý den pokrájam na trojuhoľníky.
- Plnka.Z mlieka,cukru.vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustú kašu,ktorú za občastného miešania vychladíme.Zašľaháme maslo a citronovú šťavu.