Orechové rožteky
Orechové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Naozaj výborná voľba hoci aj na poslednú chvíľu.
24 ks porcií |
30 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Múku preosejeme, pridáme štipku soli, nastrúhame studenú Heru a nakoniec vlejeme smotanu. Vypracujeme hladké cesto, je mierne lepivé (múku nepridávame), ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na orechovú plnku.
- Príprava plnky: Mleté vlašské orechy, práškový cukor, bielok, mletú škoricu a rum alebo rumovú arómu (ja som pridala arómu) spolu dobre zmiešame. Cesto po stuhnutí preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na štyri bochníky.
- Každú časť rozvaľkáme do kruhu, nakrájame na trojuholníky a na širšiu časť cesta dáme plnku, zrolujeme rožteky.
- Pripravené uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút (mierne zlatista).
- Po upečení za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť.