Orechové rezy na oblátke (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento môj recept má už asi 35 rokov.. Mám ho od priateľky.Priateľky už niet,ale chutný recept mi po nej ostal.Robievam ho tak tri krát do roka.Je to malý a hádam aj slávnostný zákusok. Dá sa aj zamraziť.
Vidím tu podobné recepty,no rôzne gramáže.Tento môj mám už rokmi overený a určite vás nesklame.
40 minút príprava |
30 minút na 180-170 °C |
Postup
- Plech na ktorom budeme piecť zákusok by mal byť vyšší. Dno plechu vysteliem oblátkami.Ak vám ostane nejaká medzierka,kľudne vyrežte kúsok oblátky a doplňte.Cesto spojí tieto nadstavené kúsky.
- Pripravíme si cesto zo 6 žĺtok,práškového cukru.Dobre našlaháme,až sa tvoria bublinky.Postupne do cesta pridáme zomleté orechy a v strúhanke zamiešaný prášok do pečiva.postupne pridáme do vyšlahaných žĺtok a spolu premiešame.Vznikne nám hutná masa.
- Zo 6 bielkov vyšľaháme sneh so štipkou soli do tuha.Sneh pridám do hutnej orechovej zmesy,po lyžiciach a zapracovávam ho do nej.
- Po spracovaní snehu do zmesi,obsah vylejeme na oblátky v plechu.
- Plát pečiem pri 180 -170 stupňoch,kým vrch korpusu nezružovie.Nechám dobre vychladnúť.Nevyberám z plechu!
- Medzi tým si vyšľahám maslo,izbovej teploty s práškovým cukrom a rozšľahaným celým vajíčkom a dobre mixerom vyšľahám.Nakoniec pridám dve kávové lyžičky mletej čiernej,zrnkovej kávy.Natriem na vychladený plát.
- Na koniec plnku posypem posekanými vlašskými a lieskovými orechmi a postrúhanou čokoládou.
- A potom už len chutný zákusok úhľadne pokrájať a núkať sa ku dobrej kávičke.
- A ešte záber na štruktúru zákuska.