Orechové rezance (fotorecept)
Autor receptu: michal1977
V detstve som mal toto jedlo rád, ale často som ho nejedával. Vďaka strojčeku na rezance sa mi v súčasnosti otvorili možnosti si svoje obľúbené jedlá robiť celkom sám a podomácky...
6 porcií |
45 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky a vajec si vymiesime cesto na rezance. Keď je hotové, tak ho zabalíme do potravinárskej fólie aby nám neobschlo.
- Cesto nakrájame na cca 1 cm pláty a na strojčeku postupne vyvaľkáme. Na široké rezance používam stupeň 0, 3 a nakoniec 5. Ja mám vždy na stroji domáci motorček... :) Vyvaľkané pláty si zatiaľ odložíme na utierku odpočinúť na 20 minút.
- Celé orechy spolu s kúskom masla prehrejeme. Keď je všetko horúce, pridáme kryštálový cukor a necháme skaramelizovať. Výsledok bude niečo podobné ako pekanové orechy.
- A toto sú skaramelizované orechy.
- Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom.
- Odpočinuté cesto nakrájame na stredne dlhé časti a porežeme strojčekom na široké rezance. Dáme do vriacej vody a uvaríme. Kedže sú to čerstvé domáce rezance, takže ich varíme len 5 minút. Ale každý si to musí určiť sám podľa hrúbky cesta.
- Uvarené rezance zmiešame s roztopeným maslom a zmesou pomletých orechov a cukru. Pomiešame a navrch dáme skaramelizované orechy. Dobrú chuť.