Orechové drobné pečivo
Orechové kvietky inšpirované Angie Bakes
Autor receptu: lemonova
Medzi moje úplne najobľúbenejšie chute patrí chuť vlašských orechov.* Hľadala som recept, ktorý bude extra megaorechový a našla som krásny recept na stránke Angie Bakes. Trošku som ho upravila podľa seba. Ak ste aj vy takí orechoví maniaci ako ja, myslím, že vám bude chutiť :-)
120 minút príprava |
15 minút na 165 °C |
Postup
- Ingrediencie na cesto si vypracujte, cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky. V pôvodnom recepte sa píše minimálne na tri hodiny, ja som odložila iba na jednu a s cestom sa dalo pekne pracovať. Množstvo cukru, ktoré použijete, závisí na vás. Myslím, že ani so 70 g cukru keksíky nepresladíte, ale ak máte radšej menej sladké, bude stačiť aj 50. V pôvodnom recepte je uvedené aj vajíčko, ale ja som ho vynechala a nechýbalo. Keksíky budete mať bez neho o niečo krehkejšie.
- Medzitým si spojte suroviny na plnku a odložte na chladnejšie miesto (do chladničky radšej nie, aby sa dala neskôr dobre natierať).
- Cesto vyvaľkajte na nie príliš tenký plát, vykrojte akékoľvek tvary podľa vašej nálady ;-) Poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte cca 15 minút pri teplote 165 °C. Po 10 minútach skontrolujte a nechajte dopiecť podľa potreby.
- Po vychladnutí ich už len zlepte a pustite sa do nich. Sú naozaj skvelé :-)