Orechové rožteky
Orechové a makové maslové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Výborné maslové rožteky z kysnutého cesta.
24 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások: teplé mlieko + cukor + droždie. Keď je kvások vykysnutý pridáme múku, vajíčko, soľ a zamiesime stredne tuhé cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť .
- Pripravíme si tukové cesto. Maslo + múku spolu zmiesime vytvarujeme do kocky. Odložíme do chladničky.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme, do stredu položíme tukové cesto - kocku. Okraje cesta preložíme cez tukové cesto do tvaru obalky a vyvaľkáme. Znova poskladáme a znova vyvaľkáme. Opakujeme ešte raz.
- Narežeme na bochníky a vyvaľkáme. Vyvaľkané kolieska rozrežeme na 4 časti a naplníme. Zvinieme do rožteka. Maková plnka: mak + teplé mlieko +cukor + hrozienka zmiešame. Nevážim dávam od oka a podľa chuti.
- Orechová plnka: pomleté orechy + cukor + teplé mlieko + hrozienka vymiešať. Vyšlo mi 12 orechových a 12 makových rožtekov. Záleží aké veľké sú rožteky.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Upečieme.
- Dobrú chuť.