Orechové rožteky

Orechové a makové maslové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Výborné maslové rožteky z kysnutého cesta.

24
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások: teplé mlieko + cukor + droždie. Keď je kvások vykysnutý pridáme múku, vajíčko, soľ a zamiesime stredne tuhé cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť .
  2. Pripravíme si tukové cesto. Maslo + múku spolu zmiesime vytvarujeme do kocky. Odložíme do chladničky.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, do stredu položíme tukové cesto - kocku. Okraje cesta preložíme cez tukové cesto do tvaru obalky a vyvaľkáme. Znova poskladáme a znova vyvaľkáme. Opakujeme ešte raz.
  4. Narežeme na bochníky a vyvaľkáme. Vyvaľkané kolieska rozrežeme na 4 časti a naplníme. Zvinieme do rožteka. Maková plnka: mak + teplé mlieko +cukor + hrozienka zmiešame. Nevážim dávam od oka a podľa chuti.
  5. Orechová plnka: pomleté orechy + cukor + teplé mlieko + hrozienka vymiešať. Vyšlo mi 12 orechových a 12 makových rožtekov. Záleží aké veľké sú rožteky.
  6. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  7. Upečieme.
  8. Dobrú chuť.