Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Recept ma napadol, len tak spontánne, keďže omylom som kúpil puding bez varenia.Tortu zvládne hociktorý laik.

Suroviny

Postup

  1. Ahoj. Najprv si spravíme orechové piškótové cesto. Vyšľaháme si bielka, no počas šľahania pridávame k bielkom cukor. Finálna pena má byť pevnej konzistencie. Do peny potom pridáme vidličkou prešľahané vaječné žĺtka.
  2. Do vaječnej peny opatrne primieśame preosiatu múku a následne aj posekané (pomleté) orechy.Ja som si ich posekal vo food processore.
  3. Ďalej,do papierom vystlanej formy surové cesto premiestnime. Cesto som piekol v elektrickej rúre 55 minút pri 160 C.
  4. Upečené cesto potom prerežeme na tri pláty. Pokračujeme poskladaním torty a jeho následným ozobením. Keďže zdobenie tort nepatrí na môj,, parket" tak som si čokoládu nastrúhal na väčšom oku strúhadla a s hoblinami som celú tortu vydekoroval. Na boky torty som hobliny z čokolády pritláčal opakom vidličky.
  5. Krém je naozaj jednoduchý. Vyšľaháme si vanilkové pudingy bez varenia. Ďalej k zmäknutému maslu po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme si krém.
  6. Krém som miešal najprv na pomalej rýchlosti a potom na rýchlom stupni šľahača.
  7. Puding použitý pri výrobe vanilkového krému.Na spodnom pravom boku krabičky je gramáž výrobku tj.vyšľaháme si 4 x 74 g pudingu bez varenia.