Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Recept ma napadol, len tak spontánne, keďže omylom som kúpil
puding bez varenia.Tortu zvládne hociktorý laik.
Postup
- Ahoj.
Najprv si spravíme orechové piškótové cesto.
Vyšľaháme si bielka, no počas šľahania pridávame k bielkom cukor. Finálna pena má byť pevnej konzistencie. Do peny potom pridáme vidličkou prešľahané vaječné žĺtka.
- Do vaječnej peny opatrne primieśame preosiatu múku a následne aj posekané (pomleté) orechy.Ja som si ich posekal vo food processore.
- Ďalej,do papierom vystlanej formy surové cesto premiestnime.
Cesto som piekol v elektrickej rúre 55 minút pri 160 C.
- Upečené cesto potom prerežeme na tri pláty.
Pokračujeme poskladaním torty a jeho následným ozobením.
Keďže zdobenie tort nepatrí na môj,, parket" tak som si čokoládu nastrúhal na väčšom oku strúhadla a s hoblinami som celú tortu vydekoroval. Na boky torty som hobliny z čokolády pritláčal opakom vidličky.
- Krém je naozaj jednoduchý. Vyšľaháme si vanilkové pudingy bez varenia.
Ďalej k zmäknutému maslu po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme si krém.
- Krém som miešal najprv na pomalej rýchlosti a potom na rýchlom stupni šľahača.
- Puding použitý pri výrobe vanilkového krému.Na spodnom pravom boku krabičky je gramáž výrobku tj.vyšľaháme si 4 x 74 g pudingu bez varenia.