Orechová štóla s makom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to jemný a chutný koláč.
45 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Muku dáme do misky a urobíme jamku do ktorej zarobíme kvások.
Po napučaní pridáme vajcia,soľ,a roztopené maslo.
- Nastruháme cit.kôru a pridáme mleté orechy.
- Vypracujeme cesto tak,aby nám odchádzalo od varechy.
Necháme vykysnúť.
- Vykysnúte cesto dáme va pomúčenu dosku a vyvaľame.
- Kým nám cesto kysne ,pripravíme si plnku.
Časť mlieka odlejeme na rozrobenie pudingu a zbytok dáme variť.Pridáme cukor a vanilku.Do vriaceho mlieka zaparíme mak a ...
- ...do pudingu pridáme žltko a vlejeme do maku.Uvaríme makový puding.
- Necháme vychladnuť.
- Cesto rozdelíme na poly,na tenko rozvaľkame a natrieme plnku.
- Z obydvoch strán stočíme do stredu.
- Preložíme na vymastený plech ,
- a upečieme.
- Upečený potrieme polevou.
- V reze.Druhu časť som urobila tak,že som jednú stranu natrela makom a druhú lekvárom.