Okrúhly perník (fotorecept)
Autor receptu: ywett
s ovocím
20 minút príprava |
45-50 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky dáme preosiatu múku, cukor, vajce, mletú škoricu, kypriaci prášok do perníka a olej.
- Pridáme kakao.
- A džem....robila som domáci a recepty tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html a ríbezľový:
http://varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-s-marhulami/30563-recept.html
- Vlejeme mlieko a dobre vymiešame metličkou alebo ručným šľahačom.
- Cesto vylejeme do vymastenej (maslom) ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm a poukladáme ovocie.
- ...
- A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 45-50 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa nič nenalepí je to ok.
- V reze.
- Dobrú chuť!
|