Okaté taveňáčky - fotopostup

Autor receptu: medovnicek

Potrebovala som niečo napiecť do práce. Voľba padla na slané tyčinky a tieto koláčiky, pretože sú výborné, ich príprava netrvá dlho a vydržia aj moju cca hodinovú cestu do práce. Recept mám od kamarátky Marienky Holubovej.

Postup

  1. Do misy dáme múku, nakrájanú, povolenú Ceru a tavené syry.
  2. Vypracujeme hladké cesto
  3. Z cesta odoberáme malú kúsky o veľkosti vlašského orecha a tvarujeme guľôčky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie
  4. Do každej guľôčky koncom varechy vyhĺbime jamku
  5. Pripravíme si nejaký kyslastejší džem - ja som použila malinový
  6. Džem naplníme do zdobičky s dlhým koncom
  7. Džemom vyplníme každú jamku a dáme piecť do vyhriatej rúry. Piekla som na 180 C, pokiaľ koláčiky nie sú mierne ružové.
  8. Po upečení každý koláčik obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, pridala som aj trocha citrónového vanilkového cukru
  9. Robila som z dvoch dávok a vyšlo mi cca 45 koláčikov. Ani jedna kolegyňa nepoznala, že v ceste je tavený syr.