Okaté taveňáčky - fotopostup
Autor receptu: medovnicek
Potrebovala som niečo napiecť do práce. Voľba padla na slané tyčinky a tieto koláčiky, pretože sú výborné, ich príprava netrvá dlho a vydržia aj moju cca hodinovú cestu do práce. Recept mám od kamarátky Marienky Holubovej.
Postup
- Do misy dáme múku, nakrájanú, povolenú Ceru a tavené syry.
- Vypracujeme hladké cesto
- Z cesta odoberáme malú kúsky o veľkosti vlašského orecha a tvarujeme guľôčky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie
- Do každej guľôčky koncom varechy vyhĺbime jamku
- Pripravíme si nejaký kyslastejší džem - ja som použila malinový
- Džem naplníme do zdobičky s dlhým koncom
- Džemom vyplníme každú jamku a dáme piecť do vyhriatej rúry. Piekla som na 180 C, pokiaľ koláčiky nie sú mierne ružové.
- Po upečení každý koláčik obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, pridala som aj trocha citrónového vanilkového cukru
- Robila som z dvoch dávok a vyšlo mi cca 45 koláčikov. Ani jedna kolegyňa nepoznala, že v ceste je tavený syr.