Obložená misa ako torta (fotorecept)
Autor receptu: skela
Pracne ale efektne a syte.
90 minút príprava |
10 minút na 100 °C |
Postup
- Vymiesame do peny bryndzovu natierku - bryndza a maslo 2:1, mierne osolime. Pridame najemno nasekanu bielu cast jarnej cibulky.
- V sekaciku na robote vymiesame do peny nivovu natierku - niva a maslo 1:1, nesolime.
- Na tortovy podnos ulozime vrstvu chleba bez korky, natrieme 1/3 bryndzovej natierky. Ulozime dalsiu vrstvu chleba. Do zvysnej natierky zamiesame mletu papriku a pazitku alebo zelenu cibulku, natrieme chlieb. Polozime dalsiu vrstvu chleba, ktory potrieme 1/2 nivovej natierky. Prikryjeme chlebom.
- Boky natrieme bryndzovou natierkou, obalime ementalom. Dokladne zabalime do folie a dame vychladit.
- Vajcia dame varit, potom chladit do studenej vody. Ocistime, umyjeme a osusime potrebnu zeleninu. Vajcia osupeme, prekrojime na polovice.
- Povrch "torty" natrieme zvyskom nivovej natierky, po obvode ulozime salatove listy bez hlubov. Zapichnemie 12 sparadiel (na pozicie cisel cifernika), na ktore napichneme polvice vajec v koliesku sunky.
- Smerom k stredu pridavame dalsie suroviny, ak treba ukotvime sparadlami.
- Na reze...