Nutelová ruža
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
180 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, trochu múky a necháme nakysnúť. Po nakysnutí pridáme zvyšok múky, vajce, maslo a zamiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Musí byť vláčne.
- Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvoríme guľôčky a rozvaľkáme ich na rovnaké kruhové pláty s priemerom 26 cm. Medzi pláty natierame Nutellu a naukladáme do tortovej formy na seba, posledný plát nenatierame.
- Do stredu položíme pohár s priemerom 7 cm a od pohára krájame na 16 trojuholníkov. Každé 2 časti preložíme do seba 2–krát tak, aby vzniklo 8 špirál. Natrieme ich rozšľahaným vajíčkom a necháme podkysnúť v tortovej forme. Pečieme dozlatista pri teplote 160 °C. Po upečení natrieme maslom alebo olejom.
|