Nugátové srdiečko (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Už som aj ja začala pomaličky piecť na sviatky a tu je môj prvý recept. Postupne pridám aj
ďalšie.
60 porcií |
60 minút príprava |
5 minút na 165 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.:
- Všetky suroviny na cesto dobre spracujeme na hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
- Po 30 minútach cesto rozvaľkáme na 3-4 mm. a vykrajujeme srdiečka. Dáme piecť ak máte teplovzdušnú rúru ako ja tak na 165 stupňov tak asi na 5 minút. Treba sledovať aby neprihoreli.
Keď máme všetky srdiečka upečené a vychladnuté pozliepame ich nutelou a poprášime trocha práškovým cukrom.
- Teraz si pripravíme červenú želatínu presne podľa návodu. Keď ju máme hotovú ihneď ju vylejeme na plech kde sme si dali potravinársku fóliu. Želatínu dáme asi na 30-40 minút schladiť.
- Keď máme želatínu stuhnutú vykrajujeme menšie srdiečka a kladieme na veľké pripravené pozliepané.
- No a máme hotové.
- Sú výborné odporúčam.
- No a už mám hotové aj medovníčky tu je foto č.1
- č.2 - nepratali sa mi do jednej krabice.
- A ešte jeden obrázok - bezlepkové pre dcéru.