Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept)

Autor receptu: aroooo

Hľadala som ich na Vareche ale nenašla, no "vygúglila" som 3 rôzne recepty, z ktorých som spravila tento môj.Je to vlastne piškóta plnená ananásovým krémom a ozdobená snehovou špicou.Zvykla som ich občas kupovať a preto som sa odhodlala k pokusu, ktorý celkom dobre vyšiel, upiekla som ich sestre na 50.-ku a chutili.

35ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Upečieme klasickú piškótu:žĺtka vyšľaháme s cukrom, z bielkov sneh a ten postupne s múkou pomaly zamiešavame do žĺtkov s cukrom, vylejeme na olejom a múkou/alebo kokosom/ vysypaný plech a upečieme do ružova pri cca 160°C. Toto ešte raz zopakujeme, aby sme mali 2 pláty a necháme ich vychladnúť.
  2. Kým sa nám chladia pláty, spravíme krém. Uvaríme si puding: trochu mlieka odlejeme a v ňom rozmiešame Zlaté klasy,žĺtka. Do ostatného mlieka dáme cukor /ja som dala menej, asi 15 dkg/ a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladiť vo vode.Kým sa chladí, rozšľaháme si heru a pripravíme ananás. Šťavu z kompótu si zlejeme do hrnčeka, ňou pokvapkáme pri plnení obidva piškótové pláty. Ananás nakrájame na menšie kúsky/dlho ma to nebavilo krájať a tak asi polovicu som zhruba rozšľahala ponorným mixérom čo som neskôr v plnke aj ocenila ::::))))),bol všade.../.Pomaly zmiešame heru s pudingom a odoberieme troche krému na potretie vrchu. Do zvyšku zamiešame ananás.Momentálne zvyšné bielka dáme do chladničky.
  3. No a môžeme plniť.Spodný plát pokvapkáme odloženou ananásovou šťavou z kompótu, natrieme naň ananásový krém, zakryjeme druhým plátom ktorý tiež pokvapkáme šťavou, jeho vrch potrieme odloženou trochou krému bez ananásu a odložíme do chladničky odpočívať do druhého dňa.
  4. Zo 6 bielkov vyšľaháme sneh do ktorého pridáme cukor a ďalej šľaháme nad parou r i a d -n e do tuha/aby sa nám neskôr neroztekal/. Do hotového do tuha vyšľahaného snehu,ktorý zoberieme z hrnca s vodou pridáme 4-5 PL jahodového lekváru. Ja som pridala aj jahodový domáci sirup ale veľmi mi to nezafarbilo sneh, tak som pridala ešte asi 3 PL čučoriedkového lekváru/potravinársku farbu som nemala a ani by som je nedávala/.
  5. Náš odstáty zákusok vyberieme z chladničky,vyznačíme a nakrájame ho na plechu na kocky a na tieto nastriekame ozdobným špicom snehové špice, na ktoré nastrúhame horkú čokoládu.Prajem dobrú chuť.