Nové zemiaky na smotane (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)

Postup

  1. Oškrabané a umyté zemiaky som pokrájala na hrubé plátky a dala predpariť do polomäkka. Práve sa mi varila hráškový polievka z nového hrášku, tak sa parili nad ňou.
  2. Na panvici som rozohriala maslo, vysypala naň zemiaky, osolila a zaliala som ich smotanou. Prikryté som dodusila do mäkka za občasného opatrného premiešania.
  3. Na konci som k nim pridala nasekané bylinky, použila som dva druhy bazalky a tymián. V recepte na Litovské zemiaky sa uvádza čerstvý kôpor. Myslím, že s kôprom sú ešte lepšie. Smotana sa skoro všetka vyvarí a zemiaky nasiaknu jej chuťou.
  4. Takto pripravené zemiaky sa hodia ako príloha k rôznym pečeným mäsám či rybám. S čerstvým šalátom sú sýte aj ako samostatný chod.