Nočné wafle alebo lievance (fotorecept)
Autor receptu: sdb
Som stále väčším fanúšikom "nočných" receptov. Práca s nimi trvá 5 minút, necháte ich na pokoji pár hodín a výsledok je fantastický!
15 porcií |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkej misky dáme teplú vodu, v ktorej rozmiešame sušené droždie, kým sa nerozpustí. V menšej miske zmiešame roztopené maslo, mlieko, soľ a cukor. Vlažnú mliekovú zmes vlejeme do veľkej misky a premiešame. Nakoniec primiešame múku. Misku zakryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc kysnúť. Celá zmes môže zdvoj – až strojnásobiť objem, preto treba veľkú misu!
- Po 8 - 10 hodinách vmiešame vyšľahané vajcia a sódu do vykysnutej zmesi, dobre premiešame a môžeme robiť vafle. Ak nemáte doma vaflovač, pokojne robte na panvici, výsledkom budú lievance.
- Výsledkom je odhadom 15 - 20 vaflí podľa veľkosti vaflovača. Podávame čerstvo napečené, poliate javorovým sirupom alebo posypeme cukrom a ozdobíme ovocím, s čokoládou alebo šľahačkou, fantázii medze nekladieme, chutiam tiež nie!
- Za inšpiráciu srdečne ďakujem skvelm sestrám zo Sisters Bakery - https://www.facebook.com/pages/Sisters-Bakery/789295101138201