Smažená ryža

Nigérijská smažená ryža

Autor receptu: ryzasos

Jednoduché prepojenie klasických chutí, skvelé jedlo uprostred týždňa plné farieb a chutí. Skvelá príloha aj k letným grilovačkám!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale spolu so zeleninovým bujónom.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu a mrkvu. Pridajte očistené krevety, karí korenie, šampiňóny, zelenú papriku, paradajky, hrášok, kukuricu a poduste 3 - 4 minúty.
  3. Uvarenú ryžu preložte do panvice a premiešajte.
  4. Pridajte tymian a varte 4 - 5 minút.
  5. Dosoľte podľa chuti a podávajte ozdobené tymianom.