Nepravá pizza zo staršieho chleba

Autor receptu: sonculiak

Keďže sme mali doma už starší chlebík, hľadala som recepty - niečo iné ako vyprážaný chlieb v cestíčku - a na tejto stránke som jeden zaujímavý recept aj našla (je od užívateľa s menom Zemo). Trošku som si ho však upravila podľa seba, pridala viac korenín a fajnôt na obloženie pizze :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chlieb pokrájame do misky na menšie kocky aj s kôrkou, zelejeme mliekom, pridáme korenie na pizzu, oregano, bazalku, sušený cesnak (alebo pučený) a rukou vypracujeme jemné cesto.
  2. Na plech dáme papier na pečenie, potrieme jemne olivovým olejom, cesto rovnomerne uťapkáme na plech. Cesto jemne potrieme olivovým olejom, kečupom, cesnakom (ja som dala 4 strúčiky a ešte aj sušený), oreganom a bazalkou.
  3. Postupne ukladáme na cesto nárez, varené vajíčka, plátky tvrdého syru, šampiňóny, kukuricu, malé kúsočky klobásy a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre pokiaľ nie je syr na vrchu do zlatista upečený. Každý si môže na vrch poukladať suroviny podľa vlastnej chuti. Aj chlapom doma pizza chutila. Recept je veľmi rýchly, jednoduchý aj pre začiatočníkov.