Tvarohový dezert
Nepečený tvarohový dezert s ovocím podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Autor receptu: redakcia
Čo sa týka sladkého, módna návrhárka Lýdia Eckhardt má najradšej jednoduché a nepečené dobroty. Ako tento svieži dezert.
8 porcií |
30 (+ odstátie) minút príprava |
Postup
- Podlhovastú misu nahusto vyložíme piškótami namočenými v koňaku alebo v sirupovej vode (ak budú dezert jesť aj
deti).
- Piškóty natrieme čučoriedkovým alebo iným
džemom. Smotanu na šľahanie spolu so
stužovačom vyšľaháme, primiešame tvaroh a vločky.
- Masu vylejeme na piškóty, zarovnáme a navrch rozložíme ovocie.
- Dezert dáme do chladničky, najlepšie cez noc.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.