Tvarohový dezert

Nepečený tvarohový dezert s ovocím podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Autor receptu: redakcia

Čo sa týka sladkého, módna návrhárka Lýdia Eckhardt má najradšej jednoduché a nepečené dobroty. Ako tento svieži dezert.

8
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Podlhovastú misu nahusto vyložíme piškótami namočenými v koňaku alebo v sirupovej vode (ak budú dezert jesť aj deti).
  2. Piškóty natrieme čučoriedkovým alebo iným džemom. Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme, primiešame tvaroh a vločky.
  3. Masu vylejeme na piškóty, zarovnáme a navrch rozložíme ovocie.
  4. Dezert dáme do chladničky, najlepšie cez noc.
  5. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.