Nepečené jahodové rezy

Nepečené krémové jahodové rezy

Autor receptu: skatulka

Jednoduchý zákusok, ktorý poteší všetkých veľkonočných aj neveľkonočných maškrtníkov.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody rozmrazíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Privedieme k varu a pridáme 2 PL cukru.
  2. Časť rozmixovaných jahôd zmiešame s kukuričným škrobom a prilejeme do vriacej zmesi. Varíme do zhustnutia.
  3. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom a pridáme neochutené nátierkové maslo.
  4. Na plech rozložíme keksy, na ne navrstvíme jahodovú plnku a necháme vychladnúť.
  5. Na vychladnuté natrieme pripravený krém a uložíme druhú vrstvu keksov. Necháme odležať do druhého dňa v chladničke.