Malinová torta

Nepečená mramorová malinová torta

Autor receptu: redakcia

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme zmäknuté maslo, dobre spracujeme. Hmotu natlačíme na spodok aj boky tortovej formy (priemer 24 cm) a dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Náplň: Rozmixujeme maliny s dvoma lyžicami cukru a prepasírujeme cez sitko. Želatínu namočíme do malého množstva vody. Keď želatína nabobtná, trošku ju zohrejeme kým sa rozpustí. Smotanu vyšľaháme. V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme vyšľahanú šľahačku a polovicu želatíny, vymiešame. Druhú polovicu želatíny primiešame k malinám.
  3. Krém nalejeme do tortovej formy na sušienkový korpus, pridáme malinovú zmes a pomocou vidličky mramorujeme. Tortu dáme do chladničky na noc. Druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme malinami.