Nemrkvová čína
Autor receptu: jumanji
Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí
4-6 porcie |
45 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kur.mäso nakrájame na pásiky, do oleja pridáme všetky koreniny a soľ.Marinádu zmiešame s mäsom a dáme do chladničky odstáť. Medzi tým si pripravíme ryžu: nakrájame cesnak na malé kocečky a dáme restovať na oleji ale len pár sekúnd, pridáme kari korenie-miešame.Pridáme ryžu a zamiešame, trochu opečieme- tak 2-3 minúty. Pridáme soľ, trochu mletého zázvoru a petržlen. Pomiešame a zalejeme horúcou vodou-na jeden hrnček ryže dva hrnčeky vody,pokiaľ je ryža guľatozrnná môžme aj jeden a pol, pretože táto ryža rada pije vodu :-).Zamiešame a na malom ohni necháme zakryté variť 15 minút. Potom varič vypneme a necháme ešte 5 min.zakryté.
- Pokiaľ chceme aj karfiol(je to chutnenšie, ale nie vždy ho máme doma poruke)tak si ho dáme uvariť tak na 15-20 minút a do vody pridáme trochu kari, soľ,bobkový list. Potom len scedíme. Medzi tým si nakrájeme pór, najlepšie len na pásiky.Kukuricu udusíme na troche masla a štipke soli a kvapke vody tak 5 min. kým sa nerozmrazí. Pomaly si môžme dať opekať mäso, najprv z prudka opečieme a potom zakryjeme tak na 5-7 minút, odokryjeme a opekáme do chrumkava.Na výpeku z mäska si opražíme pór aj s tekvicovými semienkami, pokiaľ máte čas tak každé zvlášť.
- Keď máme uvarenú ryžu, opražené mäsko aj pór, a kukurica s karfiolom sú uvarené tak to všetko pomiešame dohromady alebo servírujeme po vrstvách ako je aj na priloženom obrázku.
Prajem Vám dobrú chuť.